teisipäev, 25. märts 2008

„Meil juhtub koolis nii naljakaid asju”

Oleme harjunud, et küsimusele „Kuidas sul koolis läks?“, vastatakse ikka napisõnaliselt: „Hästi!“. Mida kõike see „Hästi!“ aga tegelikult tähendada võib? Kellegi jaoks kindlasti seda, et õpetaja kutsus vastama ja pani hea hinde. Mõne teise jaoks aga hoopis seda, et õpetaja ei kutsunud vastama. Enamasti on arvatavasti hästi lihtsalt siis, kui koolis saadakse kokku oma sõpradega ja koos on päris tore olla. Ehk isegi lõbus?


Kirjuta vahva lugu koolis juhtunud sündmustest või olukordadest, millele tagantjärele mõeldes suunurgad tahtmatult ülespoole kerkivad ja võib õhinal teatada: „Meil juhtub koolis nii naljakaid asju“.
Kirjuta jutt Wordi dokumendina, rakendades kõiki õpitud vormistusreegleid. Pealkirjaks pane „Meil juhtub koolis nii naljakaid asju”. Teksti pikkus vähemalt üks A4.

Koosta kaks ristsõna!

Koosta kaks ristsõna, kasutades õpitud võõrsõnu. Otsi sõnu töövihiku harjutustest 26-28, 31, 34 ja lk 52 ja 54. Kasuta ka sõnaraamatuid: http://www.eki.ee/dict/qs2006/ ja http://www.keelevara.ee/login/ . Kontrolli kindlasti võõrsõnade õigekirja.

Ristsõnade koostamiseks mine aadressile http://puzzlemaker.discoveryeducation.com/ . Koosta kaks ristsõna: sõnaotsingu ristsõna (Word Search) ja tavaline ristsõna (Criss-Cross).

Ristsõnad pane oma ajaveebi üles.

neljapäev, 13. märts 2008

Lahenda ristsõna!

Mine aadressile http://ortograafia.wikispaces.com/ ja lae alla ning salvesta oma kausta võõrsõnade ristsõna dokument. Täida ülesanded!

kolmapäev, 12. märts 2008

Võõrsõnade õigekirja harjutamine


  1. Mine leheküljele http://ortograafia.wikispaces.com/ . Laadi sealt alla Võõrsõnade tööjuhend nr 1 ja salvesta oma kausta.

  2. Ava lehekülg http://ellehein.googlepages.com/snathendused6-2.htm

  3. Täida ülesanne. Nende sõnadega, mida Sa ei teadnud, koosta töölehel laused.

  4. Samamoodi mine lehekülgedele http://ellehein.googlepages.com/snathendused6-3.htm ja http://ellehein.googlepages.com/snathendused6-4.htm ning täida töölehte edasi.

teisipäev, 11. märts 2008

Kirjelda neid nägusid võimalikult täpselt!





Kirjelda oma ajaveebis neid nägusid võimalikult täpselt! Lisa kirjeldusele ka pilt.

Loe läbi kaaslaste iseloomustused!

Loe läbi kaaslaste iseloomustused ning kirjuta vastava jutu kommentaariks, kes võiks see klassikaaslane olla, keda kirjeldati. Lisa kommentaari oma hinnang, kas iseloomustus oli piisavalt põhjalik.

Iseloomustus

Kirjuta oma ajaveebi ühe klassikaaslase kohta põhjalik iseloomustus. Iseloomustus on inimese tähtsamate omaduste kirjeldus.
Iseloomustuses kajastuvad
  • vanus, välimus, harjumused, lemmiktegevused;
  • inimese suhted teiste inimestega, loomadega, loodusega;
  • inimese hobid ja harrastused
  • suhtumine kunsti, sporti, muusikasse jm.

teisipäev, 4. märts 2008

Võõrsõnade tunnused ja õigekiri



  1. Mine leheküljele http://ortograafia.wikispaces.com/ .


  2. Ava seal fail Võõrsõnad.ppt.


  3. Loe esitlus läbi ning jäta kõige olulisem meelde.


  4. Lae alla tööleht, salvesta ning täida ülesanded.

esmaspäev, 3. märts 2008

Vali parim mõistatuse lahendus

Loe läbi kõik mõistatuse lahendusvariandid ning kirjuta siia kommentaaridesse, kelle lahendus meeldis Sulle kõige rohkem ja miks.

E-kirja vormistamise näidis

Tere, sõber!

Saadan Sulle mõned toredad pildid viimasest sünnipäevapeost. Loodan, et need meeldivad Sulle.

Parimate soovidega
Jaan Susi

Dokumendi redigeerimine